Vælg en side

På nu værende tidspunkt meldes der fra medier om, at der er en epidemi af fnat. Rigtigt mange danskere er ramt af denne smitsomme sygdom, og det er især på efterskoler samt almindelige skoler, hvor fnat har medført store problemer. Det skyldes, at fnat er yderst smitsomt. I og med at der smittes ved berøring og kontakt, er det typisk i de tilfælde, hvor mange mennesker er samlet samme sted.

Arbejdspladser har derfor også fare for at blive smittet. Det gælder både almindelige kontorer såvel som kontofællesskaber.

Nix creme benyttes til at afhjælpe problemet

Et af de mest gængse midler mod fnat er nix creme. Denne creme benyttes til at slå fnatmiderne væk. Vi har i Danmark de seneste måneder oplevet en markant stigning i efterspørgslen efter nix creme, og det har blandt andet medført, at rigtigt mange forhandlere har måttet melde udsolgt på denne creme. Det har naturligvis skabt stor forvirring blandt forbrugerne, som nu må ud og finde alternative måder at behandle fnat på.

Hvad gør jeg, hvis jeg er blevet smittet med fnat?

Du skal først og fremmest sørge for at søge egen læge. Uanset hvor mange gode råd, du finder på nettet, så er det altid smartest at søge egen læge, da den pågældende situation kan være unik. Du vil få vejledning fra en ekspert, hvis du går til lægen, og derfor er det også vores klare anbefaling, inden du gør andet.

Derudover har Statens Serum Institut skrevet mange gode artikler om fnat, som du med fordel kan læse, hvis du ønske rat blive klogere på emnet.

Er jeg smittet med fnat?

Stiller du lige nu dig selv ovenstående spørgsmål, så må vi atter understrege vigtigheden af, at du hurtigst muligt finder ud af, om du er smittet eller ej. I og med fnat er nemt at smitte andre med, så bør du straks søge egen læge for at få en konklusion på, om du er smittet. Ellers risikerer du at smitte alle omkring dig, som du er i berøring med eller bor sammen med.