Vælg en side

Det er rigtig mange menneskers værste mareridt at miste værdifuld data. Ofte har man rigtig mange dokumenter, billeder og filer liggende på sin computer eller telefon, som man for alt i verden gerne vil beholde. Der sker dog nogle gange ting, som gør, at teknologien driller. I værste tilfælde kan det betyde, at du med det blotte øje og begrænsede egenskaber ikke kan finde frem til, hvordan og hvorledes du får gendannet diverse data. Der er dog hjælp at hente.

Vi kigger herunder på, hvorvidt det overhovedet er muligt at gendanne data, som man i første omgang anser som værende mistet. Vil du fordybe dig yderligere på området, så læs mere om datagendannelse ved at følge linket.

Er din data i skyen?

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, om din data er lagret i skyen eller ej. Bruger du eksempelvis iCloud eller Dropbox til at lagre filer, så vil dine dokumenter højst sandsynligt være synkroniseret med de servere, der lagrer det i skyen. Er du på nuværende tidspunkt i tvivl om, hvorvidt du bruger disse eller ej, så vil vi på det kraftigste råde dig til at undersøge det.

Er det tilfældet, så kan du være helt rolig. Så længe du kan dit brugernavn og dit kodeord til disse tjenester, så er din data i god behold. Er det derimod ikke tilfældet, så bør du overveje at få hentet eksempelvis Dropbox.

Kan man altid gendanne slettede data?

Som hovedregel er det faktisk muligt at gendanne mere eller mindre al data. Det er i hvert fald sjældent, at der ikke er noget at gøre.

Grunden til tabt data kan findes mange steder. Nogle gange er det grundet en systemfejl, mens det andre gange er harddisken, der driller. Uanset hvad problemet skyldes, så er der heldigvis håb forude, hvis du har mistet noget data, som du ønsker at få igen.

Hvordan får jeg gendannet vigtig data?

Der findes op til flere danske virksomheder, der har specialiseret sig i dette. Disse virksomheder hjælper dig med at få din data tilbage, så du atter kan sove roligt om natten. Vi anbefaler naturligvis at lade en professionel håndtere gendannelsen, da du ellers risikerer at forværre situationen, hvis du selv kaster dig ud i det uden erfaring.

Ønsker du at vide mere om, hvad gendannelse er for en størrelse, og hvad det koster, så tag kontakt til en af de mange professionelle virksomheder.