Vælg en side

Flere og flere virksomheder er begyndt at lytte lidt mere til deres medarbejder, og de er ligeledes interesseret i at få deres sygestatistik ned, og her er det at medarbejderne kommer ind i billedet, de er selv med til at vælge hvad det er de skal have mulighed for at få af hjælpemidler på deres arbejdsplads, naturligvis inden for rimelighedens rammer, men det er vigtigt for fremtiden, at skabe et godt ry, og holde på medarbejderne lidt længere ved samtidig at tilbyde dem nogle gode for deres ve og vel, for at de kan holde til at være der lidt længere.

Der er mange forskellige tiltag der er blevet foretaget på de forskellige arbejdspladser, og der er blevet kigget over skulderen på nogle af de arbejdspladser der gør det godt og har næsten ingen sygefravær. De virksomheder der har mulighed og kapacitet til det, installerer et motionsrum, her kan de træne før eller efter arbejde, på den måde kan de holde ryg og skulderproblemer på afstand, det kan også være at der er en eller to medarbejder der blot har behov for at gå på et løbebånd bare 10 min, for lige at cleare hjernen hvis de sidder med et besværligt projekt, det behøver ikke kun være manden på gulvet, der har behov for at træne, det kan ligeledes være den person der sidder ved receptionen der kunne trænge til at tage en tur på løbebåndet i 5 min. Eller det kunne være et tur rundt om bygningen hvis det er muligt, bare lige for at få et ny duft eller andre lyde i hovedet for at komme videre i dagen. Det er jo ikke alle der bryder sig om at komme i et motionscenter, så skal der også være andre muligheder end dette.

Massage kan være vigtigt

Andre virksomheder der ikke har mulighed for at installerer et motionsrum, men blot har et enkelt rum hvor man kan opstille en briks, så det er muligt at få massage eller få besøg at fysioterapeut eller zoneterapeut, dette er også nogle af de populære tiltag der er kommet de sidste par år, og med god succes. Sidder man med computerarbejde hele dagen, så kan det være en god idé med en powernap, bare lige komme ind i et mørkt rum med at tæppe og lukke øjnene i bare ti minutter, dette kan være med til at give fornyet energi til resten af dagen.

Det betyder rigtig meget for medarbejder at de føler at de bliver hørt, det er med til at sende et positivt resultat til medarbejderne, på den måde vil de også yde mere på langt sigt, det kan kun blive en win win for alle parter med denne form for wellness for medarbejderne.

I kan også overveje puslespil

Nogle at de mere anderledes tiltag der er kommet frem, er puslespil, på den måde kobler du også af, men samtidig bruger du stadig hjernen, men det giver ro i det område af hjernen du har slået til, når du lander ved din arbejdsstation. Men på et bord i kantinen eller fællesrummet ligger et stort puslespil, på 1000 brikker som ikke er samlet. Her kan du, når du går forbi lige ligge et par brikker eller to på plads når du enten lige skal hente kaffen eller aflevere en besked. Ligesom der i mange venteværelser nu ligger et sæt strikkepinde og noget garn, her kan kunder lige strikke en pind eller to mens de venter, på den måde kan de være mere afklaret, når det nu bliver deres tur.

Så konklusionen må være, at det kun kan gå for langsomt med at sørge for medarbejderne, det behøver ikke være et stort firma med motionsrum, det behøver ikke kræve plads, bare der er mulighed for at få strækket benene i ti minutter, enten i bygningen eller ude i den friske luft. Tag en snak med dine medarbejder og se hvad det er I kan gøre for at gøre dagen bedre. Det kan kun blive en win win for jer alle.

Rigtig god fornøjelse.