Vælg en side

Det er ofte yderst undervurderet, hvor meget læring der faktisk foregår ude i kontorlandskaberne rundt omkring i landet. Hvad end der er tale om et lukket kontor udelukkende for én virksomhed, eller om der er tale om et kontorfællesskab, hvor medlemmer af fællesskabet kan udveksler idéer på kryds og tværs, så er der en masse læring at hente.

Det er også en af grundene til, at man med fordel kan overveje, hvordan ens kontorlandskab er bygget op. Har man mange mennesker fra samme afdeling ét sted, giver det naturligvis mening rent procesmæssigt. Men ønsker man at vidensdele på tværs af afdelinger, så kan man overveje i højere grad at mikse afdelingerne.

Åbne kontorlandskaber giver en masse sparring

Det kan være yderst værdifuldt at opbygge sit kontorlandsskab i et åbent format. Det giver en masse værdifuld sparring til de personer, der sidder her. Det er dog vigtigt, at man som virksomhed åbner op for, at det er velset at tale sammen på kryds og tværs. Selvom det kan tage fokus væk fra nogle arbejdsopgaver, så skulle det gerne komme igen tifoldigt i fremtiden.

Nogle virksomheder, her er der især tale om amerikanske virksomheder, er begyndt at eksperimentere med at lade freelancere, iværksættere og skolelever sidde på de åbne kontorlandsskaber, som virksomheden har. Derved kan der deles idéer på kryds og tværs fra folk, man ikke normaltvis får idéer fra. Det er en super spændende tanke og noget, som vi glæder os til at høre mere om, når der kommer data ind for, om det har været en værdifuld investering for virksomheden.

Hjælp og inspiration har længe været tilgængeligt på nettet. Hos Inspo.dk arbejder man eksempelvis med vidensdeling blandt gymnasieelever, og hos diverse fora rundt omkring i verden er det muligt at stille spørgsmål og komme med gode råd. Det er disse netværk og samtaler, som man i dag forsøger at få igangsat på kontorlandskaber rundt omkring.