Vælg en side

Sidder du netop nu og prøver at færdiggøre dit CV? Eller har du måske brug for et godt råd eller to, for at dit CV er klar til brug? Så er du kommet det helt rigtige sted hen. Herunder kommer der nemlig et par gode råd, der måske kan hjælpe dig på vej til et fantastisk CV, der formår at (fremstille) dine erfaringer på en spændende og interessant måde.

  • Dit CV skal ikke være en roman men snarere en appetitvækker
  • Dine kompetencer skal gerne afspejle, hvad arbejdspladsen leder efter
  • Forklar hvorfor dine tidlige erfaringer er brugbare

Ingen gider at læse et langt CV – kom til sagen hurtigt og jobbet er dit

Når du skal skrive dit CV, er det vigtigt, at du ikke bruger en masse plads på personlige informationer, som du og din arbejdsgiver alligevel, med tiden vil få udvekslet. De fleste firmaer og arbejdspladser foretrækker et CV, hvor den jobsøgende kommer til sagen hurtigt og gerne fra start. Derfor er det en god ide stille dine kompetencer og andet relevant materiale op i punkter. Hermed kan din kommende arbejdsgiver hurtigt og nemt finde ud af, om du er en mulig kandidat til jobbet.

Find ud af om dine kompetencer afspejler, hvad arbejdspladsen leder efter

Før du sender dit CV afsted bør du altid kigge på, hvad den pågældende arbejdsplads leder efter. Matcher deres søgekriterier dine kompetencer, er det bare at sende dit CV afsted. Husk dog altid at tydeliggøre dine kompetencer, således at arbejdsgiveren hurtigt finder ud af, hvilken type person du er. Derudover er det enormt vigtigt, at du er ærlig omkring dine kompetencer. Selvfølgelig er det altid et plus at skrive, at man for eksempel er fleksibel omkring arbejdsopgaver, men hvis du rent faktisk ikke mener, at dette afspejler dig, så lad være med at skrive det. Du har måske en masse værdifulde erfaringer, du i stedet kan bruge plads på i dit CV.

Hvorfor er det netop dine erfaringer der gør dig kvalificeret?

Har du gjort dig en masse gode erfaringer igennem dit arbejdsliv, kan vi kun anbefale dig at skrive dem ned. Erfaringer er noget af det mest værdifulde, du kan have med dig, og vil kun øge dine chancer for at komme til en videre jobsamtale. Sørg for at tydeliggøre hvorfor netop dine erfaringer giver dig det bedst mulige udgangspunkt, for jobbet du søger.